Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Zrušení Trumpových profilů, urychluje konec sociálních sítí

Některá sociální média a jejich hlavní představitelé v kontextu vývoje situace okolo Donalda Trumpa pozastavila jeho sociální profily.

Skutečné sociální sítě mají poskytovat prostor pro spojení lidí a dát možnost všem se vyjádřit. Lídři těchto síti se ale pasovali do role nadřazených soudců, jenž chtějí určovat co je pro druhé dobré a co nikoliv. Tato situace nenastává poprvé. Již v minulosti pozastavila některá média reklamy na kryptoměny a nadále povolují či cenzurují určité oblastí jako informace o covidu atp.

Konec sociálních médií

Cílem většiny současných sociálních sítí je ekonomický zisk. Nyní společně s cenzurou výběru vhodného obsahu si kopou svůj vlastní hrob. Doba, kdy tyto sociální sítě ve své současné podobě skončí, se velmi rychle blíží.

Lidé nemají chuť být ovládáni a manipulováni informacemi jako v minulosti za totalitních režimů a nad tím vším, aby ještě jejich data a čas, který tráví na sociálních sítích byly zdrojem zisku pro pár vyvolených.

Jakkoliv by se zdálo, že tato situace není dobrá, opak je pravdou. Lidé postupně začnou opouštět tyto sítě a objeví se nové, jenž budou naplňovat skutečnou podstatu sociálních sítí, tedy vytváření skutečného spojení mezi lidmi.

Reklama