Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Tornáda a virusy už i u nás, co se děje?

Ještě před pár lety jsme seděli v pohodlí naších obývacích pokojů a o tornádech, virech a pandemiích jsme se dozvídali prostřednictvím televize. Bylo to tak daleko, vlastně se nás to ani netýkalo. Názvy zemí, kde se tyto věci udály jsme téměř neznaly a pohnutý osud lidí z druhého konce světa nás přiměl k lítosti sotva na pár vteřin, než jsme se navrátili ke svému životu.

Co se změnilo?

Dnes je vše jinak. Na virus, jenž před pár měsíci propukl v Číně dnes umírají lidé z okolí a tornádo se neprohání jen pacifikem, ale také pár kilometrů od našich domovů na Moravě.

Můžeme si stěžovat, kroutit nevěřícně hlavou, nebo začít hledat odpovědi v přírodě samotné. Ptát se proč nastávají tyto změny v celosvětovém měřítku, protože pandemie a údery přírody poprvé v historii nejsou lokální, ale již globální.

Příroda nás vyvíjí na další stupeň

Při studiu integrálních zákonů přírody zjistíme, že příroda je propojena v jeden globální harmonický celek. Jednoduše řečeno vše, co se nachází na jednotlivých úrovních naší země, kamenné, rostlinné a zvířecí, vše je vzájemně propojeno a každý z těchto prvků svou existenci podporuje celek, tedy život na zemi.

Problém je pouze s člověkem. Stojíme na vrcholu tohoto žebříčku a nevyvíjíme se v souladu s přírodou, ale dle svého ega a sebestředného zájmu pouze o sebe a svůj profit na úkor ostatních a přírody.

Proto na nás příroda tlačí, abychom se změnili a vyvíjeli správným způsobem. Prakticky to znamená změnit náš přístup k druhým lidem a přírodě samotné. Nemůžeme využívat druhé lidi ve svůj prospěch, ničit přírodu a její zdroje jen pro osobní zisk.

Jako matka dítěti, jenž neposlouchá, láskyplně hrozí, že pokud se nepolepší, dostane na zadek, tak i příroda pomocí virů, pandemií, tornád a tsunami zdvihá svůj prst a posílá lidem jasné poselství:

„Změňte své chování, vytvářejte správné mezilidské vztahy, neničte přírodu chovejte se k druhým lidem jako k vlastní rodině, protože ve skutečnosti jste, jen to nevnímáte.“

Můžeme se měnit sami, nebo se nechat přírodou popostrkovat pomocí úderů ke změně na další vývojový stupeň člověka. Člověka, jenž se správným způsobem zapojí do reality a na místo o sobě a pro sebe, bude uvažovat a jednat v zájmu druhých lidí a rozkvětu celé společnosti.

Reklama