Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Rozdá 57 miliard

Bývalá manželka Jeffa Bezose, zakladatele Amazonu a v současnosti jednoho z nejbohatších lidí světa MacKenzie Scottová oznámila, že rozdá na charitu 2,7 miliardy dolarů což je téměř 57 miliard korun.

Proč?

„Věřím, že velké bohatství nemá být koncertováno v několika málo rukách“ uvedla MacKenzie Scottová. Svoji myšlenku podporuje dlouhodobou filantropickou činností do oblastí charitativních i výzkumných společností.

Starost o prospěch ostatních

Zatímco její bývalý manžel investuje desítky miliard do vývoje vesmírného programu a plánuje svůj výstup do vesmíru pro své vlastní potěšení, MacKenziová se snaží podporovat druhé lidi v nejchudších oblastech a poukazuje na neustále vzrůstající sociální rozdíly mezi lidmi. Na jedné straně nemají milióny lidí zajištěny základní životní potřeby a na druhé straně jsou lidé, kteří drží obrovské bohatství.

Řešení sociálních rozdílů a všech problému lidstva

Její dar je kapkou v moři současného egoistického vývoje lidstva a ukazatelem správného budoucího vývoje naší společnosti. Příroda, které jsme součástí, je jeden globální integrální systém, kde jsou všechny části propojeny do jednoho harmonického celku. Pokud chceme jako lidstvo přežít, musíme se starat o to, aby měli všichni lidé zajištěny plnohodnotné podmínky pro život.

Fungování společnosti lze připodobnit k principu fungování lidského těla. Všechny orgány a buňky musí být vyživovány a zároveň se podílet na zajištění fungování celého těla. Pokud určitý orgán nemá dostatek živin, či nefunguje správně, pak je ohroženo celé tělo.

Stejně tak i my nemůžeme být lhostejní k druhým lidem, protože jsme všichni propojeni do jednoho systému a vzájemně závislí, byť nám to není na první pohled zřejmé. Nemusíme darovat peníze druhým. Co ale dělat musíme, každý, jak může na svojí úrovni, je starat se o druhé a snažit se vytvářet správné mezilidské vztahy. Pouze náprava mezilidských vztahů nám pomůže vyřešit všechny problémy současnosti, kterými lidstvo strádá, ať už jde o války, koronaviry či chudobu.

Reklama