Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Petice: Jeffe, nevracej se z vesmíru zpět na zem!

Jeff Bezos, zakladatel Amazonu a jeden z nejbohatších lidí díky svoji společnosti Blue Origin poletí příští měsíc do vesmíru.

Na internetu se šíří bizardní petice, pod kterou se podepsalo již téměř 18 000 lidí, požadující, aby se Jeff nevracel již zpět na zemi. Co lidem vadí? Jeff Bezos je v petici obviněn konspirační teorii o snaze nadvlády nad lidmi za pomocí 5G chipů.

Sen přerostlého chlapce, bez přínosu pro ostatní

Ať se nám důvod petice může zdát jakkoliv pochybný, pravdivý či úsměvný, celá situace s letem jednoho člověka do vesmíru má širší aspekt. Plnit si své sny chce každý, to je v pořádku, k zamyšlení ale je, když ke splnění snů využívá druhé lidi. V současnosti je v Amazonu celosvětově zaměstnáno přibližně 1,3 milionů lidí, jenž celý den pracují pro zajištění svých životů a zisk následně míří k jednomu či více vyvoleným, jenž si díky tomu splní dětské sny.

O kolik by se mohli zlepšit pracovní podmínky, či snížit délka pracovní doby, kdyby společnost nemusela produkovat miliardy na vesmírný program, jenž přinese krátkodobé potěšení jednomu člověku?

Lidstvo v současnosti skrze vlny koronavirové pandemie prochází proměnou na všech úrovních a celosvětově se objevuje tendence neochoty lidí vracet se do svých zaměstnání. Zcela opodstatněně vzniká v lidech otázka v mnoha podobách: „Proč celý den pracovat, aby si pak pár vyvolených lidí plnilo své sny na úkor ostatních? Jaký to vše má smysl? Co je cílem našich životů?

Nová postkoronavirová doba, příležitost k posunu lidstva

Pracovat samozřejmě musíme, ale ne 10 hodin denně. Pandemií celosvětově omezená výroba, není trestem, ale příležitosti zastavit se a přestat produkovat nadbytek zboží a služeb pro náš konzumní život. Máme příležitost méně pracovat a skutečně začít žít a věnovat se tomu proč jsme ve skutečnosti zde na zemi. Dosáhnout cíle a skutečného smyslu našich životů. To znamená vytvořit správné mezilidské vztahy a společnost, kde každý bude mít zájem na prosperitě druhých, nikoliv na využívání druhých k plnění vlastních snů a cílů.

Reklama