Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Lockdown v Malajsii ochromil výrobu aut ve Škoda Auto

Malajsie, země vzdálená od České republiky téměř 12 000 km. Možná o ni ani většina z nás nikdy neslyšela, přesto lockdown v této zemi způsobil ochromení výroby ve Škoda Auto. Kvůli nedodání čipů, jenž jsou potřebné do palubní elektroniky vozů, je na odstavných plochách téměř 40 000 nedodělaných vozů. (zdroj aktualne.cz)

Celý svět je propojen do jednoho systému

Koronavirus nám ukazuje nejen na tomto případě, jak jsme na sobě vzájemně závislý. Lockdown v jedné zemi, ochromí ekonomiku a životy lidí v zemích tísíce kilometrů vzdálených. Nedostatek čipů, ochromí nejen výrobu aut, ale následně celých subdodavatelských a spolupracujících řetězců. Výsledné omezení se dotkne tísícu pracovních míst a tím úrovně životů tisíců rodin.

Vzájemná propojenost a závislost

V současnosti se snaží každá vláda bojovat za svou zemi, ochránit své obyvatelstvo a své ekonomické zájmy. Bohužel tento přístup nepovede k řešení krize, jenž je poprvé v historii lidstva globální, a dotýká se všech zemí a celého lidstva.

Pouze společné řešení a spolupráce všech zemí za účelem vyřešení pandemie koronaviru může přinést úspěch. Každá země se musí snažit pozdvihnout nad své ekonomické a mocenské zájmy a spolupracovat na řešení této pandemie ve prospěch všech zemí světa. Jen tak můžeme uspět v boji proti koronaviru.

Reklama