Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Dva důvody, proč jsem se nechal očkovat proti Covidu

Očkovat či neočkovat, to je téma, které rozděluje v poslední měsících společnost. Na místo toho abychom se sjednotili a společně postupovali v boji proti globální pandemii koronaviru, se společnost rozdělila na dva nesmiřitelné tábory. Na ty, jenž se nechali očkovat a ty, co jsou proti.

Při svém osobním rozhodnutí čerpám z moudrosti Kabaly. Co je Kabala? Nejstarší věda na zemi, vysvětlující duchovní vývoj člověka a odpovídající každému na otázku: Co je smyslem a cílem života a jak toho dosáhnout. Tato věda se nazývá také vědou o spojení. Její přínos je aktuální právě v dnešní době, protože přináší celému světu vysvětlení, jak se jako lidé máme správně spojit, abychom vyřešili problémy, kterým v současnosti čelíme.

A nyní zpět k důvodům mého rozhodnutí vycházejících z této moudrosti. Je řečeno:

Lékař dostal právo léčit

Lékaři mají znalosti a možnosti, jak léčit člověka. Proto pokud ministerstvo zdravotnictví doporučuje očkování, je to pro mě dostatečný důvod k akceptování tohoto doporučení.

Člověk by se neměl vyloučit ze společnosti

Žijeme ve společnosti a jsme její součásti. Měli bychom akceptovat to, co dělá celá společnost a řídit se jejími zákony a doporučeními. Co je dobré pro celou společnost je dobré i pro mě, nejsem výjimka.

Jaký přínos může mít mé rozhodnutí očkovat se pro společnost?

Abych potenciálně ochránil druhé před sebou. Stejně jako lékaři operující nemocného. Mají roušky ne proto, aby chránili sebe, ale aby ochránili pacienta před sebou jako potenciálním zdrojem nákazy. I když jsem nyní zdrav, mohl bych být někdy v budoucnu přenašečem viru. Vnímám to tak, že tímto činem a záměrem pomáhám chránit druhé.

Článek vyjadřuje můj osobní pohled a přístup k očkování vycházející z interpretace moudrosti kabaly. Nikoho nepřesvědčuji a ani nenabádám k žádným rozhodnutím.

Reklama