Reklama
 
Blog | Vladimír Bohm

Člověk nebyl stvořen pro práci, přichází čas změn

Každý den osm až deset hodin v práci, k tomu i několik hodin cestování v kolonách či hromadné dopravě, pak nakoupit, uklidit, postarat se o děti… a každý den dokola. Vidina dovolené dvakrát do roka a k tomu pár radostí ve formě prožitku a odměny… to je opravdu to, pro co byl člověk stvořen?

Vyměnili jsme život za práci

Člověk nebyl stvořen proto, aby celý den pracoval, a pak peníze utratil za věci, jež ve výsledku spotřebuje či za pár let vyhodí, a v tomto kruhu strávil celý život. Když jsme nebyli stvořeni pro práci, pro co tedy, co je smyslem našeho života?

Cílem a smyslem života člověka je, aby dosáhl a rozpoznal vyšší sílu přírody, jež nás vytvořila. V praxi to znamená dosáhnout harmonického stavu a soužití s ostatními lidmi a přírodou samotnou. Vytvořením této harmonie mezi lidmi a přírodou rozkryjeme v našich vztazích vyšší sílu přírody, nazývanou také absolutní láska.

Pracovat pro dosažení tohoto cíle, nikoliv pro práci

Člověk musí samozřejmě pracovat proto, aby si zajistil nezbytně nutné prostředky pro svůj plnohodnotný život a zabezpečil rodinu, ale zbytek energie a úsilí je třeba vynakládat pro dosažení cíle a smyslu života, nikoliv pro „pracování a materializovaní nadbytečných potřeb“.

Doba změny a odhalení cíle a smyslu života

V dnešní době procházíme díky koronaviru obdobím změn. Všechny nadbytečné businessy, výroby a služby budou pod tlakem přírody uzavřeny. Ruku v ruce s nastupující automatizací a robotizací dojde k masivnímu úbytku pracovních míst.

Není třeba se těchto změn bát, ale pochopit je a pomocí vzdělávání rozvíjet společnost tak, aby se každý člověk začal učit o skutečném cíli a smyslu života, proč tu jsme a kam kráčíme. Při tom bude stačit pracovat pár hodin denně pro zajištění plnohodnotných potřeb člověka.

PS: Jakkoliv se vám může zdát tento článek kontraverzní a jakkoliv je náš současný způsob života vzdálený tomu, co nás čeká, zkuste si položit otázku a odpovědět do komentářů: „Co je smyslem vašeho života, proč jste tady?“

Reklama